Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
200 Postów

(freewoman)
Stały Bywalec
Satan napisał:
freewoman napisał:
LewySierpowy napisał:
freewoman napisał:
LewySierpowy napisał:
Bieda,a raczej kryzys zapukal juz dawno do Europy,Trump zamykajac rynek gospodarczy dla firm branzy aluminiowej z poza USA tylko dobil i tak kulejaca gospodarke swiatowa,Norwegia wbrew wszystkim niedowiarkom przetrwa kryzys,podobnie Wlochy,Francja czy Niemcy,zas o Polsce juz tego nie mozna powiedziec,magister historii Morawiecki juz dawno zabral emerytom pieniadze z funduszu nizu demograficznego przewidzianego na lata 2025-2030,zadluzych ho ho z 5 pokolen,od dawna wiadomo,ze nie jest przygotowany na nadchodzacy juz w styczniu wielki kryzys w Europie.Takze powodzenia wracajacym,na lono zbankrutowanej matki
Cyt:\\\\\\\\\\\\\\\"Norwegia wbrew wszystkim niedowiarkom przetrwa kryzys\\\\\\\\\\\\\\\" ,
a czy Ty zdajesz sobie sprawe,ze siedzisz w kraju Norweskim,ktòry ròwniez ma duze zadłużenie?! Kiedy sie spi i nie widzi problemu na \\\\\\\\\\\\\\\"wlasnym nosie\\\\\\\\\\\\\\\" to wypisuje sie rzeczy ,ktòrych myslisz, ze nikt nie zaprzeczy... ,wiec pisz dorzeczy...

Tak to zadna nowosc,ze Norwegowie sa zadluzeni,ale pisze o zadluzeniu publicznym,a pod tym katem sa zabezpieczeni,mieszkamy w kraju docelowym a nie tranzytowym jak Polska,kraju strategicznym siedzacym na barylce ropy,ktory w pierwszej kolejnsci bedzie brany pod uwage dofinansowania.Mierz wiarygodnosc i sile kraju nad swoimi sympatiami.Szydlo a potem Morawiecki tylko upychali swoich aparatczykow w spoleczki,wykupili media by siac wkolko sztuczny ferment o dobrobycie,ale dla nich nie dla ludzi,ktorzy jak zarabiali 15 lat temu 2000zl tak teraz to samo dostaja...

O tych nędznych zarobkach masz pewnie wiadomosci z TVN musze cie zmartwic, iz w obecnym czasie w Polsce nie zarabia sie jak 15 lat temu jak piszesz kwote 2000 zl
W obecnej Polsce zarabiaja w sklepach sprzedawcy 2700 - 3000zl a od 3500 do 4000 sektor budowlany jak i praca w transporcie (kierowcy 4500 - 6000zl) wiele tu by pozytywòw w obecnym czasie mozna wyszczegòlnic, wiec jak malo wiesz, to mniej sie wypowiadaj zamiast piszac wiadomosci z palca wyssanych..

Ja z calego serca radze niezadowolonym powrocic na ojczyzny lono. Zarobki kosmiczne, praca czeka na kazdym rogu, a panstwo opiekuncze juz czeka z 500+, zasilkiem pogrzebowym dla chorych plodow, swietna opieka zdrowotna dla niepelnosprawych oraz godna emerytura dla starszych.
Wracajcie do Eldorado, tutaj tylko bieda z nedza.
Juz sam jezdze za chlebem do piekarni na innej wsi

Co do.. cyt:"swietna opieka zdrowotna dla niepelnosprawych " za opozycji nic nie dostawali ,bo pieniedzmi sie urzędasy obławiali.. to bylo dopiero Eldorado z Donaldem Tuskiem na czele.. wewnątrz byli sami złodzieje!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(LewySierpowy)
Wiking
grochu.slawek@vp.pl napisał:
Biały orle ja 10 lat temu miałem 125 nok teraz mam prawie 300 nok i nie mów że zarobki stoją w miejscu . Jak niemasz kwalifikacji nie dążysz do nauki języka to za co ci mają płacić tak samo pracując przez pośrednika lub polskiego przedsiębiorcę. Jest taryfikator stawki najniższej i większość za tyle pracuje to tzw. tania siła robocza która musi wyrobić na dobre stawki leniwych Norwegów . A ty "złota samo" swoje stawki wyciągłaś z opowiastek kolegi kolegi . Prawda jest taka że na kasie dziewczyny zarobią może 2200 brutto i to max a rynek budowlany to max 17 PLN. Teraz oblicz ile godzin trzeba wyrobić by 5000 PLN na rękę wsiąść , chyba że masz problemy z matematyką . Żeby zarobić 6000 PLN brutto przy 200 godzinach trzeba mieć 30 PLN na godzinę i sądzisz że tyle płacą. Ludzie zejdźcie na ziemię bo waszych pierdół czytać się nieda
Freewoman a raczej trollu czego zmieniasz temat,jak gosc napisal prawde,piszesz o niepelnosprawnych za PO.akurat Ci otrzymali w 2014roku 1000zl brutto zasilku pielegnacyjnego,zas rok pozniej 200stowy wiecej,zas u Szydlo po 3 latach 244zl wiecej,na dodatek ten magister historii Morawiecki opowiesci dla rezimowej telewizji opowiadal jakoby opiekunowie osob niepelnosprawnych 3000zl dostawali sic!
oko.press/pis-bezwstydnie-wykorzystal-na...ekcewazeni-rzad-pis/
Jak tam reforma sadownictwa,ktora nie dawno temu tak broniliscie?okazalo sie maloskuteczne,a nawet nepodystyczne,Trybunal Konstytucyjny juz calkiem stal sie marginesem marginesu instytucji politycznej.Nie zmieniaj tematu,bo az klamstwem od ciebie bije
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(freewoman)
Stały Bywalec
LewySierpowy napisał:
Biały orle ja 10 lat temu miałem 125 nok teraz mam prawie 300 nok i nie mów że zarobki stoją w miejscu . Jak niemasz kwalifikacji nie dążysz do nauki języka to za co ci mają płacić tak samo pracując przez pośrednika lub polskiego przedsiębiorcę. Jest taryfikator stawki najniższej i większość za tyle pracuje to tzw. tania siła robocza która musi wyrobić na dobre stawki leniwych Norwegów . A ty \"złota samo\" swoje stawki wyciągłaś z opowiastek kolegi kolegi . Prawda jest taka że na kasie dziewczyny zarobią może 2200 brutto i to max a rynek budowlany to max 17 PLN. Teraz oblicz ile godzin trzeba wyrobić by 5000 PLN na rękę wsiąść , chyba że masz problemy z matematyką . Żeby zarobić 6000 PLN brutto przy 200 godzinach trzeba mieć 30 PLN na godzinę i sądzisz że tyle płacą. Ludzie zejdźcie na ziemię bo waszych pierdół czytać się nieda
Freewoman a raczej trollu czego zmieniasz temat,jak gosc napisal prawde,piszesz o niepelnosprawnych za PO.akurat Ci otrzymali w 2014roku 1000zl brutto zasilku pielegnacyjnego,zas rok pozniej 200stowy wiecej,zas u Szydlo po 3 latach 244zl wiecej,na dodatek ten magister historii Morawiecki opowiesci dla rezimowej telewizji opowiadal jakoby opiekunowie osob niepelnosprawnych 3000zl dostawali sic!
Jak tam reforma sadownictwa,ktora nie dawno temu tak broniliscie?okazalo sie maloskuteczne,a nawet nepodystyczne,Trybunal Konstytucyjny juz calkiem stal sie marginesem marginesu instytucji politycznej.Nie zmieniaj tematu,bo az klamstwem od ciebie bije

Twoja skąpa wiedza nie pozwala mi z Tobą na dalszy dialog..
Pozdrawiam zyczac mniej warczących emocji..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(LewySierpowy)
Wiking
freewoman napisał:
LewySierpowy napisał:
Biały orle ja 10 lat temu miałem 125 nok teraz mam prawie 300 nok i nie mów że zarobki stoją w miejscu . Jak niemasz kwalifikacji nie dążysz do nauki języka to za co ci mają płacić tak samo pracując przez pośrednika lub polskiego przedsiębiorcę. Jest taryfikator stawki najniższej i większość za tyle pracuje to tzw. tania siła robocza która musi wyrobić na dobre stawki leniwych Norwegów . A ty \\\"złota samo\\\" swoje stawki wyciągłaś z opowiastek kolegi kolegi . Prawda jest taka że na kasie dziewczyny zarobią może 2200 brutto i to max a rynek budowlany to max 17 PLN. Teraz oblicz ile godzin trzeba wyrobić by 5000 PLN na rękę wsiąść , chyba że masz problemy z matematyką . Żeby zarobić 6000 PLN brutto przy 200 godzinach trzeba mieć 30 PLN na godzinę i sądzisz że tyle płacą. Ludzie zejdźcie na ziemię bo waszych pierdół czytać się nieda

Twoja skąpa wiedza nie pozwala mi z Tobą na dalszy dialog..
Pozdrawiam zyczac mniej warczących emocji..

Nie skapa wiedza,tylko twoj brak argumentow i bronienie swin,ktore sobie przyznaja chorendalne nagrody za zniszczenia,mowie tu o wojsku,msw,policji,cyfryzacji,kultury,sadownictwie czy innych galeziach gospodarki,a ty probujesz ich wybielac.Banda hamow i wiesniakow nie obrazajac tych ostatnich dostala sie do koryta i ciagnie juz w perfidny i oficjalny sposob poprzez stowarzyszenia,kluby poselskie,kosciol ciagna kase na swoja strone,nawet piesniarz Kukiz po wieloletnich pijaczkowych latach oficjalnie przyznal sie,ze chce tez cos dostac od tego rzadu byleby jakas kaske zobaczyc.Robia Was w balona,a wy to lykacie,nastraszyli was imigrantami,ze zabiora Wam emerytury,kase i wogole bedzie zamet,a tutaj oni to robia bez nich.Czemu zamykaja sie przed dziennikarzami,czemu odgradzaja sie od ludzi,pomysl wkoncu trollu pisowy

"PiS bezwstydnie wykorzystał nas do walki z PO-PSL". Opiekunowie dorosłych niepe... W ubiegłym tygodniu OKO.press alarmowało o nieprawidłowościach w wydatkowaniu pieniędzy z Europejskiego Funduszu Sprawiedliwości na projekt konsultacji programu wsparcia rodzin i o... oko.press
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Ja tak sobie po wiesniacku mysle, ze niezaleznie od "klimatu politycznego" to bedacy przy wladzy nie interesuja sie dobrem obywateli.
W Polsce sa wazne rozgrywki polityczne, oczernianie poprzednikow czy opozycji oraz czystki w aparacie panstwowym.
Obywatele i ich prawa, ochrona zdrowia, swiadczenia spoleczne sa zupelnie nieistotne dla wladzy.
Pozyskiwanie wyborcow, populistyczne dzialania oraz slugalczosc kosciolowi sa wytyczna dzialania istniejacych partii.

Nie ma rowniez w Polsce panstwa obywatelskiego, bo obywatele sa zajeci nienawiscia do wszystkiego innego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok